Helsinkiläinen Teatr ZA palkittiin taas Venäjällä

Teatr ZA:n voittoisa vuosi venäläisillä teatterifestivaaleille huipentui 20.10.2019 Tjumenissä, missä Elena Spirina palkittiin Lively faces- festivaalien parhaana näyttelijänä roolistaan monologinäytelmässä Hän joka astuu rajan taa.

ZA:n neljän festivaalipalkinnon putki alkoi lokakuussa 2018, kun ZA voitti Jekaterinburgissa Svoi-festivaalin pääpalkinnon esityksellä Hän, joka astuu rajan taa.

Samainen esitys palkittiin huhtikuussa 2019 Permissä Monofest-festivaaleilla tuomariston erityispalkinnolla "teatterimuodon hienovaraisuudesta".

ZA kutsuttiin jälleen vuonna 2019 Jekaterinburgiin Svoi-festivaaleille, missä se 29. syyskuuta esitti Samuel Beckettin näytelmän Onnelliset päivät. Esitys on näyttelijä Valtteri Simosen depyyttiohjaus ja se palkittiin kolmannen luokan diplomilla kyseisillä festivaaleilla.

Onnelliset päivät on yhteistyö pietarilaisen Teatro Di Capuan kanssa. Kyseinen teatteri on voittanut mm. Kultainen naamio-palkinnon (Venäjän arvostetuin teatteripalkinto).

Moskova-Petuški TEATR OSOBNJAKISSA 8.6.2017

ZA vieraili Pietarissa 8.6.2017. Ohessa tv-reportaasi aiheesta:

ZA Pietarin TV:ssä 8.6.2017

ZA Kansainvälisessä tiede- ja taidekonferenssissa "Venäläis-suomalainen kulttuurienvälinen kommunikaatio" Pietarissa 19.4.2017

Za osallistui konferenssiin Hän joka astuu rajan taa -esityksellä ja Igor Vdovenko haastatteli Valtteri Simosta osana konferenssia. (Russian Institute of Art History)

Solo-festivaali Moskovassa 2.10.2015

Hän, joka astui rajan taa/ Идущая за предел vieraili Moskovassa 2.10.2015. 

Aleksej Jankovskij, Elena Spirina
Алексей Янковский, Елена Спирина

Elena Spirina
Елена Спирина

Aleksej Jankovskij, Elana Spirina, Klim, Valtteri Simonen
Алексей Янковский, Елена Спирина, Клим, Валттери Симонен

Teatr Za

Hämeentie 103 (Haukilahdenkatu 2D), Helsinki.

puh./ тел. (:+358) 44 956 64 18

Facebook

Instagram

zateatrza@gmail.com